Sangkan Paraning Manungso: Sipat Rongpuluh, Bisa Dadi Guru Ilmu Tanpo Guru

Wonogiri – Sipat rongpuluh (20) utowo sangkan paraning menungso, utowo sing seje tembung kang diarani sangkan paraning dumadi. sengojo tak onceki nganggo basa jawa supaya gampang ling maca ora mbingungake .

amarga arep tak buka blak-blakan, aja was sumelang marang kang tak terangke perinci sarana tatanan ganep. Sanajan diarani wes ganep, nanging bab ganeping unen-unen . Tetep ana kang winadi yaiku bab kang diarani ,ana padang byar padang terawangan , nanging dudu padangin lampu utowo padange srengenge .uga dudu padange rembulan gumantung tanpo cantelan .

Bab iki kang ono walate gede banget, kudu dilakoni dening wong loro kang marahi lan kang diwarahi,ateges ana ing papan pamejangan .yen nganti kena di tulis kabeh ana kene .jenenge wes ora kaweruh kabatinan mula ana kang kineker.

Bab pambukaning ana aksara jawa HA NA TJA RA KA, DA TA SA WA LA, PA DHA DJA JA NJA, MA GA BA TA NGA

ono candake …

Related Posts

Terkini

Sponsor

Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms below to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.